Izobraževanja

Izvajamo naslednje …

Izobraževanje po načelih Vzgoje za življenje poteka tako s strokovnega kot osebnega nivoja, saj zajema pedagoške in osebno-razvojne vsebine. Vsebine se nadgrajujejo preko 4 modulov, pri čemer vsak zajema tri tri-urna izobraževalna srečanja, pisna in video gradiva, domača raziskovanja, povratne refleksije in izpit.

ŽELIM IZVEDETI VEČ
Ta oblika izobraževanja je namenjena predstavitvi osnovnih načel Vzgoje za življenje (VZŽ) in praktičnega delovanja iz Lila okolij. Izkustva Lile bomo prepletli v vaš vsakdan, z vašimi izzivi medsebojnih odnosov, vzgoje, šolstva in družbenega razvoja.
Sočasno je vsebina tečaja vpogled v osnove naših modulov, ki so namenjeni spoznavanju konkretnejših in bolj ciljno naravnanih dejavnosti po načelih Vzgoje za življenje (VZŽ) iz sveta staršev in zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

ŽELIM IZVEDETI VEČ
Namenjen je otrokom starim 10-14 let.

Spoznavam sebe, svet, okolje in vesolje. Skozi igro, konkretne dejavnosti ter različne tehnike sproščanja spoznavamo sebe in svet. Vzpostavljamo pristen stik sami s sabo. Ugotavljamo kakšne so naše želje, sposobnosti in kaj želimo postati, ko odrastemo. Najstniški klub poteka vsak drugi ponedeljek od 15.00 do 16.30, po dve šolski uri oz. 90 minut.

ŽELIM IZVEDETI VEČ
Namenjen je otrokom starim 6-9 let.

VZŽ učenje otrok pomeni tematsko obravnavanje sklopa (šolske) učne snovi na način enakovrednega odnosa med odraslim ter otrokom. Odrasli torej pripravi učni prostor ter nato mentorsko usmerja otroke skozi njihova lastna izkustvena spoznanja, pri čemer v program vključi tako ideje kot pripomočke otrok na dano temo/vsebino. V šoli Lila VZŽ popoldanski pouk izvajamo vsako sredo v mesecu od 16.30 do 18.00, po dve šolski uri oz. 90 minut. Otroci na dejavnosti potrebujejo le dobro voljo in copate.

ŽELIM IZVEDETI VEČ
Svetovanje po načelih Vzgoje za življenje poteka tako s strokovnega kot osebnega nivoja, saj zajema vzgojno-izobraževalne in osebno-razvojne vsebine. Tema posameznega svetovanja se seveda oblikuje ob vaši prijavi, saj takrat navedete tudi osrednji razlog vašega zanimanja oz. vrsto izziva. Udeleženec VZŽ svetovanj za odrasle: ravnatelj, učitelj ali vzgojitelj (pedagoška izobrazba ni nujna), starš, mladostnik nad 12 let, izvajalec otroških srečanj/tečajev/taborov na raziskovalen način torej sočasno raziskuje in nadgrajuje tako svoje spretnosti kot svojo osebnost. Svetovanja izvajamo na individualen/osebni način, terminsko po dogovoru in lokacijsko na OŠ Lila (Langusova 8 v Ljubljani).

ŽELIM IZVEDETI VEČ
Ob vsej zahtevnosti ter predanosti mentorskega poslanstva današnjim otrokom ali mladim vas Lila enkrat mesečno vabi na čajanko medsebojne podpore. Temelj podpore po načelih Vzgoje za življenje je častno (spoštljivo ter zaupno) okolje prav takšnih ljudi. Vsako 3. sredo v mesecu ste od 16.30 do 18.00 dobrodošli na čas druženja in dvig lastnih notranjih moči z vodilom: “izmenjava življenjsko-produktivnih izkušenj usmerjanja otrokove ali mladostnikove energije«. V OŠ Lila LJ sočasno potekajo VZŽ urice za otroke, tako da ste starši lahko povsem brezskrbni. Prostor čajanke je učilnica Mavrični diamant.

ŽELIM IZVEDETI VEČ