Osebno-strokovno

Izvajamo naslednje …

Izobraževanje po načelih Vzgoje za življenje poteka tako s strokovnega kot osebnega nivoja, saj zajema pedagoške in osebno-razvojne vsebine. Vsebine se nadgrajujejo preko 4 modulov, pri čemer vsak zajema tri tri-urna izobraževalna srečanja, pisna in video gradiva, domača raziskovanja, povratne refleksije in izpit.

ŽELIM IZVEDETI VEČ
Ta oblika izobraževanja je namenjena predstavitvi osnovnih načel Vzgoje za življenje (VZŽ) in praktičnega delovanja iz Lila okolij. Izkustva Lile bomo prepletli v vaš vsakdan, z vašimi izzivi medsebojnih odnosov, vzgoje, šolstva in družbenega razvoja.
Sočasno je vsebina tečaja vpogled v osnove naših modulov, ki so namenjeni spoznavanju konkretnejših in bolj ciljno naravnanih dejavnosti po načelih Vzgoje za življenje (VZŽ) iz sveta staršev in zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.

ŽELIM IZVEDETI VEČ
Namenjen je otrokom starim 10-16 let.

Spoznavam sebe, svet, okolje in vesolje. Skozi igro, konkretne dejavnosti ter različne tehnike sproščanja spoznavamo sebe in svet. Vzpostavljamo pristen stik sami s sabo in z družbo. Ugotavljamo kakšne so naše želje, sposobnosti in kaj želimo postati, ko odrastemo. Spogledujemo se tudi s podjetnostjo in finančnih opismenjevanjem.
Najstniški klub poteka na dva načina. Vsak drugi ponedeljek v OŠ Lila Ljubljana od 15.00 do 17.00, po dve uri in priložnostno v Knjižnici Rudnik.

ŽELIM IZVEDETI VEČ
Namenjen je otrokom starim 4-8 let. VZŽ učenje otrok pomeni tematsko obravnavanje sklopa (šolske) učne snovi na način enakovrednega odnosa med odraslim ter otrokom. Odrasli torej pripravi učni prostor ter nato mentorsko usmerja otroke skozi njihova lastna izkustvena spoznanja, pri čemer v program vključi tako ideje kot pripomočke otrok na dano temo/vsebino. V šoli Lila VZŽ popoldanski pouk izvajamo vsako prvo in tretjo sredo v mesecu od 17.30 do 19.00. Otroci na dejavnosti potrebujejo le dobro voljo in copate.

ŽELIM IZVEDETI VEČ
Svetovanje po načelih Vzgoje za življenje poteka tako s strokovnega kot osebnega nivoja, saj zajema vzgojno-izobraževalne in osebno-razvojne vsebine. Vsebina posameznega svetovanja se oblikuje ob vaši prijavi, saj takrat navedete osrednji razlog vašega zanimanja oziroma vrsto izziva. Na srečanjih skupaj raziskujemo notranje svetove, ki se prepletajo z izzivi vsakodnevnega življenja. Vpogledi vase, ki jih ob tem prejmemo, nas opremljajo za harmonično stopanje po življenjski poti in bogatijo našo osebnost.

ŽELIM IZVEDETI VEČ
Ob vsej zahtevnosti ter predanosti mentorskega poslanstva današnjim otrokom ali mladim vas Lila enkrat mesečno vabi na čajanko medsebojne podpore. Temelj podpore po načelih Vzgoje za življenje je častno (spoštljivo ter zaupno) okolje prav takšnih ljudi. Vsako 3. sredo v mesecu ste od 17.30 do 19.00 dobrodošli na čas druženja in dvig lastnih notranjih moči z vodilom: “izmenjava življenjsko-produktivnih izkušenj usmerjanja otrokove ali mladostnikove energije«.

ŽELIM IZVEDETI VEČ