VZŽ najstniški klub

“Spoznavam sebe, svet, okolje in vesolje”

Starost otrok: od 10 do 14 let
Trajanje: 90 minut oz. dve šolski uri
Kdaj: vsak drugi ponedeljek od 15.00 do 16.30
Kje: Lila učilnica Zlati planet v 2.nad.
Cena za šest srečanj: 60 EUR

– Skozi igro, konkretne dejavnosti ter različne tehnike sproščanja spoznavamo sebe in svet.
– Vzpostavljamo pristen stik sami s sabo. Ugotavljamo kakšne so naše želje, sposobnosti in kaj želimo postati, ko odrastemo.
– Spoznavali bomo različne poklice in raziskali kako postanemo to kar si želimo. Povabili bomo goste, ki nam bodo predstavili svoj poklic ter različne možnosti ustvarjanja. Razmišljali bomo ali lahko ustvarimo svoj lasten poklic.
– Olajšali si bomo učenje s spoznavanjem tehnik hitrega in lažjega učenja.
– Imeli bomo pravo finančno opismenjevanje. Pogovarjali se bomo o pomenu denarja, kako je nastal. Zakaj prihaja do revščine, o davkih, različnih valutah…
– Odkrivali bomo različne dežele, navade in običaje ter se v mislih odpravili v vesolje in odstirali njegove skrivnosti.
– Učili se bomo o temeljnih človekovih vrednotah katere bomo spoznavali skozi pravljice in legende ter življenjske zgodbe velikih osebnosti iz Slovenije in iz drugod po svetu: Nikola Tesla, Carl Jung, Njegoš…)
– Naučili se bomo opazovati sebe in druge, prisluhniti svojim notranjim vzgibom ter vživljanje v drugega. S tem bomo razvijali čustveno inteligenco in si poglobili naše razumevanje sveta.
– Kako si pridobim prijatelja je dragoceno znanje za življenje, ki ga bomo osvajali, da si bomo v življenju lahko ustvarili prijazno okolje.
– Veliko bomo tudi ustvarjali. Pripravili bomo lastno lutkovno ali gledališko predstavo in naredili lutke. Iz das mase bomo izdelovali denar, nakit, hranilnike, hiške, svečnike…
– Preizkusili se bomo v različnih dejavnostih glede na izkazan interes otrok, ki nam bodo pomagale odkrivati naše notranje potenciale.
– Pridobili bomo izkušnjo mentorstva, kako postati mentor in kaj s tem pridobimo mi in kaj osebe katerim sem mentor.

Vodi in zbira prijave:
Andreja Korošak

andreja@sola-lila.si
Ura in pol vodenega VZŽ učenja na posameznega najstnika je 10€, pri čemer se vplača enkraten znesek za vsa srečanja. Plačilo za tretjega ter nadaljnjega člana iz iste družine je 50% ceneje. Garderoba je v pritličju. Parkiranje je možno na notranjem parkirišču (pozvonite na zvonec pred zapornico).

Prispevek za program zbiramo na transakcijskem računu:
TRR: SI56 6000 0000 0373 618
BIC: HLONSI22
Inštitut Lila, Clevelandska ul. 25, 1000 Ljubljana

Navedite namen: najstniške urice VZŽ

Rok za plačilo je dan pred pričetkom programa.