VZŽ tečaj

Ta oblika izobraževanja je namenjena predstavitvi osnovnih načel Vzgoje za življenje (VZŽ) in praktičnega delovanja iz Lila okolij (kolektiv in poslovanje). Izkustva Lile bomo prepletli v vaš vsakdan, z vašimi izzivi medsebojnih odnosov, vzgoje, šolstva in družbenega razvoja.
Sočasno je vsebina tečaja vpogled v osnove naših modulov, ki so namenjeni spoznavanju konkretnejših in bolj ciljno naravnanih dejavnosti po načelih Vzgoje za življenje (VZŽ) iz sveta staršev in zaposlenih v vzgoji in izobraževanju.
Teme, ji jih pregledamo:
– rast ali upad zavedanja in posledično energije posameznika in skupine,
– enakovrednost ter produktivnost v organizacijah Vzgoje za življenje,
– lastno in skupinsko udejstvovanje, pomen skupnosti.

Tečaj traja 4 ure in se izvaja v skupini od 5 do 15 oseb. Termin razpišemo na osnovi povpraševanja. Datumi izvedb so objavljeni v Objavah spletne strani Lile, na Facebook strani Šole Lila in preko Lila novičnika.

Poteka v učilnici Lile na Langusovi 8 v Ljubljani. Pri zapornici pozvonite, javite, da ste za Lilo in parkirate na notranjem parkirišču. Do učilnice vas bodo pripeljali smerokazi. Po dogovoru se izvaja tudi na drugih lokacijah (knjižnica, vrtec, OŠ…). Kadar s tečajem gostujemo, se za povratno pot iz sedeža inštituta do lokacije izvedbe ovrednotijo tudi potni stroški.