VZŽ najstniki

DELAVNICE ZA NAJSTNIKE V KNJIŽNICI PREŽIHOV VORANC LJUBLJANA

Na delavnicah bomo uporabljali veščine pogovora, debate, beleženja svojih predstav in idej ter igranja vlog. Izbrana vsebina bo izvedena po načelih Vzgoje za življenje (Inštitut Lila), kjer postaja mladostnik soustvarjalec procesa učenja in bivanja v svojem okolju. Delavnico vodi Tala Bevk (univ.dipl.fil.) pod mentorstvom Šole Lila.
Ciljna skupina so mlajši in starejši mladostniki/najstniki.

23. januar 2019 ob 17.30. uri: FILMSKA UMETNOST  

Na delavnici se bomo sprehodili skozi zgodovino filma in raziskovali vsebine, ki nas v filmih najbolj navdihujejo. Kateri filmi so se nas najbolj dotaknili in zakaj? Kakšne svetove nam ponujajo in kako je to povezano z našo realnostjo? Debatirali bomo o svojih najljubših igralcih, njihovih vlogah in poskušali podati tudi kritičen pogled na filme današnjega časa.

20. februar 2019 ob 17.30. uri: ČAS ZA PUNCE

Tokratna delavnica bo namenjena samo dekletom, puncam, ki si želijo odprtega pogovora o raznoraznih temah in vsebinah, za katere včasih zmanjka časa ali poguma. Ustvarile bomo varen in zaupen prostor, kjer se bomo lahko pogovarjale o vsem. Pa naj bo to šola, prijatelji, družina, zabava, različna doživljanja svoje okolice ali spremembe, ki se ti dogajajo znotraj tebe in jih včasih težko razumeš.

20. marec 2019 ob 17.30. uri: HRANA IN MOJ ODNOS DO TELESA

Delavnica bo namenjena pogovoru in ozaveščanju odnosa do svojega telesa, gibanja ter prehranjevanja. Kaj nam hrana v resnici pomeni, kaj najraje jemo, ob uživanju katere hrane se najbolje počutimo? Ali znamo skrbeti za svoje zdravje in kako lahko izboljšamo svoje počutje, bo rdeča nit tokratne delavnice.

17. april 2019 ob 17.30. uri: KOMU LAHKO ZAUPAM?

Zdravi odnosi temeljijo na zaupanju. Zaupanje, ki se enakovredno pretaka med osebami, vzpostavlja zdravo okolje in prostor za rast. Na tokratni delavnici se bomo zopet dotaknili odnosov; kateri odnosi nam največ pomenijo, kaj je zaupanje, kako ga gradimo in vzdržujemo ter kdaj je potrebno postaviti zdrave meje in reči tudi odločni »ne«.